STILREN VARME - PEIS SOM DESIGNIKON

Nordpeis og designbyrået Montaag slo seg sammen for å lage to helt unike peisserier, resultatet ble moderne designpeiser for de som ønsker seg et varmt og naturlig midtpunkt hjemme.

Enkelte designklassikere lever videre fra tiår til tiår. De blir tidløse ikoner vi aldri går lei av, slik som Egget av Arne Jacobsen, designlampen Konglen av Poul Henningsen og vår kjente og kjære Tripp Trapp Stol fra Stokke. Disse klassikerne kjennetegnes av høy grad av funksjonalitet, kombinert med estetikk og kvalitet, der alle tre faktorer er like viktige. Norskdesignede møbler er i vinden som aldri før, og den økende interessen lover godt for at mer norsk design vil hevde seg blant fremtidens klassikere og designikoner.

Peisseriene ME og BOX bygger begge på Nordpeis lange erfaring og Montaags stilrene og nordiske uttrykk. De er en moderne måte å tenke peis på, med rene linjer og stor fleksibilitet, men samtidig klassiske uttrykk som er et designikon verdig.

ME - en rund nyhet

ME by Nordpeis er en nett og liten ovn som er unik i sin form. Den er nemlig rund! ME består av en serie peisovner der du kan velge mellom hele sju ulike designuttrykk, slik at du kan tilpasse ovnen til din stil og ditt hjem. Felles for dem alle er at brennkammeret er rundt. De ulike opphengsløsningene gjør at du kan velge å ha peisovnen ME stående på en glassbase, og gi inntrykk av at den nesten svever i luften, du kan montere den på veggen eller til og med henge den fra taket. Den runde og tidløse formen er behagelig for øyet, og det stilrene designet gjør at ME passer ypperlig til den nordiske interiørstilen. Sidevinduene lar deg komme tett på flammene, og peisovnen er laget med konveksjon som gjør at varmen raskt spres i hele rommet.

BOX – peis og møbel

Nordpeis BOX er et møbelkonsept med peisovnen som et sentralt element. Det er rett og slett en krysning mellom en ovn og et møbel. Modulsystemet er fleksibelt og består av store og små moduler som kan plasseres rundt en peisinnsats akkurat slik du ønsker selv. Du kan bygge så stort eller lite du vil, enten du ønsker deg en bokhylle, skjenk eller vednisje med peisinnsatsen som en integrert del av innredningen.

Nordpeis BOX leveres med moduler og omramming i svart eller hvit, og peisinnsatsen fås med to eller tre glassider. Velger du skapdører i eik mykner du opp de stramme modulene, og gir møbelet et vakkert og nordisk preg. Her er det rom for å la kreativiteten styre, slik at du får ditt helt unike peismøbel. Modulene festes til hverandre med magneter, og ekstra moduler kan kjøpes senere, hvis du ønsker å endre møbelets uttrykk etter en stund uten å måtte flytte på peisen.

Hvor skal peisen stå?

Et ildsted er et samlingspunkt og et viktig element i rommet. Tenk gjennom hvor du tilbringer mest tid, før du velger hvor ildstedet skal stå, slik at du er sikker på at du ser flammene der du oppholder deg. Vurder hvor mye plass du har tilgjengelig og velg en peisovn som passer til interiøret hjemme hos deg. Kanskje er tiden inne for å gjøre peisen til stuens nye midtpunkt og la TV´n stå i kjelleren?