PERSONVERNERKLÆRING

Vi i Nordpeis tar personvern på alvor, og gjennom denne personvernerklæringen kan du få innblikk i hva slags personopplysninger vi lagrer, hvem som har tilgang, hvordan de blir brukt og hvordan du kan få dine opplysninger slettet. På nettsidene våre bruker vi informasjonskapsler, også kalt cookies.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. En cookie inneholder ingen personlig informasjon, og kan ikke benyttes til å identifisere brukeren. Disse informasjonskapslene kan sende informasjon til eksterne selskaper som tilbyr tjenester basert på informasjonen i kapslene.

Hvem deler vi informasjonen med?

Nordpeis samarbeider med selskaper som lager nettstatistikk for konsernet, som vi deler våre informasjonskapsler til. Vi bruker Google sine analyseverktøy på siden vår for å kontinuerlig utvikle og forbedre nettsidene våre. I neste punkt kan du se hvilke bedrifter vi deler informasjon til, og hva slags informasjon de lagrer. Merk at YouTube er eid av Google. Mottatte opplysninger er underlagt Googles regler for personvern.

Vi sikrer at de personopplysninger som du gir oss, ikke blir misbrukt, jf. reglene i personopplysningsloven. Våre informasjonskapsler kan ikke spre skadelige programmer eller skade din pc på noen måte.

Hvilke informasjonskapsler buker vi?  

YOUTUBE (Eid av Google)

SID & HSID
Disse jobber sammen ved å lagre informasjon om brukerkonto til brukeren og siste log-in tid.

Demographics
Demografisk profilering av brukerne

_VISITOR_INFO1_LIVE
Denne informasjonskapselen brukes som en unik identifikator for å spore visning av videoer

PREF
Denne kapselen samler brukerdata gjennom videoer som er integrert på siden vår. Dette er en vanlig Google-informasjonskapsel, brukt på flere av deres tjenester. Lagrer brukerpreferanse og kan brukes til å tilpasse annonser på google-søk.

APISID
Samme som APISID på Google, men den samler informasjon gjennom YouTube-videoer du har på siden din.

SSID & _SID
Samme som google, men de samler info gjennom videoer. _SID identifiserer også brukerkontoer og siste log-in tid på YouTube.

YSC
En av mange informasjonskapsler Google bruker til å samle brukerinformasjon, som igjen blir brukt til brukertilpasset annonsering. Finnes på millioner av nettsteder. Brukes til å vise målrettet annonsering til web besøkende på et bredt spekter av egne og andre nettsteder. Henter info gjennom videoer

SAPISID
En av mange informasjonskapsler Google bruker til å samle brukerinformasjon, som igjen blir brukt til brukertilpasset annonsering. Finnes på millioner av nettsteder. Brukerinfo samles gjennom YouTube videoer.

FACEBOOK

datr
Denne informasjonskapselen identifiserer hvilken nettleser du bruker i forbindelse med registrering av mistenkelig nettoppførsel og ulovlige bots. Disse informasjonskapslene blir slettet etter ti dager.

lu
Brukes til å betjene målrettet annonsering til sine brukere når du er logget inn på Facebook, og i noen tilfeller; andre streder som tillater facebook annonsering.

GOOGLE

APISID & SSID
Disse informasjonskapslene kommer fra google, og finnes på millioner av andre nettsider. Google samler all denne informasjonen og bruker den til å tilby kunder brukertilpasset markedsføring.

NID
En av mange informasjonskapsler Google bruker til å samle brukerinformasjon, som igjen blir brukt til brukertilpasset annonsering. Finnes på millioner av nettsteder.

PREF & SAPISID
En av mange informasjonskapsler Google bruker til å samle brukerinformasjon, som igjen blir brukt til brukertilpasset annonsering. Finnes på millioner av nettsteder. Den lagrer brukerpreferanser og brukes til å tilpasse annonser på google-søk.

HSID
En av mange informasjonskapsler Google bruker til å samle brukerinformasjon. Brukes i samarbeid med SID til å samle informasjon om brukeren, brukerkonto og siste log-in tid.

ANNET

_id
Doubleclick er Google sin realtids-budgivning for annonsering.

mc
Quantcast spesialiserer seg på market og bruker segmentering, målrettet markedsføring og markedsføring i nåtid.

Slik skrur du av informasjonskapsler
Du bestemmer selv om du vil tillate lagring av informasjonskapsler. Fra menyen i din nettleser kan du selv kontrollere hvilke typer informasjonskapsler/cookies som blir lagret på din pc. 
Vær oppmerksom på at om du sier nei til informasjonskapsler, kan du påvirke funksjonaliteten på vår så vel som andre nettsider. Du kan også få problemer med å logge inn. Du kan lese om hvordan du gjør innstillinger knyttet til informasjonskapsler på nettlesernes egne sider.

Hva slags annen kundeinformasjon lagrer vi i våre systemer?
Av kundeinformasjon lagrer vi firmanavn, adresse, e-post og telefon nr. til våre forretningsforbindelser, samt personnavn, e-post og telefon nr. til relevante ansatte hos våre forretningsforbindelser.

Hvor kommer kundeinformasjonen fra?
Informasjonen får vi enten via lister som vi mottar fra våre forretningsforbindelser ved oppretting / vedlikehold av kunder, eller ved innsendelse av saker via e-post (bestillinger, support-henvendelser, etc.)

Hva bruker vi disse opplysningene til?
Vi bruker opplysninger i vårt kunderegister til å følge opp kundeforhold, og gjennom våre utsendelser sørger vi for at du får invitasjoner til arrangementer, informasjon om de siste produktnyhetene, ordrebekreftelser, prisendringer og evt. endringer i arbeidsstaben hos Nordpeis as.

Behandlingsgrunnlag
Nordpeis lagrer ikke personvernsinformasjon uten rettslig grunnlag. Våre nyhetsbrev henvender seg til personer i deres yrkesrolle, og hensikten er å informere om Nordpeis sine nyheter, tjenester og produkter. Vi kan også benytte dine opplysninger til yrkesmessig kontakt. Det juridiske grunnlaget for å kunne foreta dette er berettige interesse (artikkel 6.1.f), og/eller å oppfylle en løpende avtale / kontrakt (artikkel 6.1.b).

Hvor lenge lagrer vi persondata?
Vi lagrer persondata i inntil 5 år eller så lenge det er nødvendig for å oppfylle en kontrakt.

Beskyttelse av personopplysninger
Vi har satt oss grundig inn i de nye lovene og reglene som kommer. Vi har satt opp databaser, hvor vi kan finne all informasjon vi har om våre kunder. Det vil si at hvis du som kunde kontakter oss og ber om å få vite hva vi har av informasjon om deg, så kan du fra og med 1.juli få en oversikt overlevert. De nye reglene gjør det også mulig for deg som kunde å bli slettet fra våre databaser. Vi ønsker kun å ha relevant og nødvendig informasjon om kundene våre, slik at annen informasjon automatisk vil bli slettet.

Nordpeis respekterer din personlige integritet og har etablert interne retningslinjer for å beskytte dine personlige opplysninger. Vi har sikkerhetstiltak for å sørge for at personopplysningene er beskyttet mot ødeleggelse, uautorisert tilgang, tap eller endring.

Tilgjengelige retningslinjer for personvern

De nye reglene krever at personvernerklæringen er tilgjengelig når du overleverer informasjon om deg selv. Du skal til enhver tid vite hva informasjonen du gir oss brukes til og hvor lenge vi beholder denne informasjonen. Noen ganger trenger vi informasjon om deg for å sende deg korrekt informasjon til rett sted. Da skal du til enhver tid vite at vi vet disse tingene, fordi vi skal yte best mulig service. Finner du ut at du ikke ønsker å ha denne informasjonen liggende hos oss, kan du når som helst få dette slettet fra våre databaser. Kontakt oss eventuelt på post@nordpeis.no.

Sikkerhet og risikovurdering

Vi har selv ansvar for å vurdere risiko i forhold til personvernet og det viktigste for oss er at informasjonen vi sitter på, blir behandlet etter loven og på ingen måte lekker ut til andre parter eller personer som ikke skal håndtere disse dataene. Vi har rutiner hvor vi til enhver tid vurderer risiko og kontrollerer hvor personsensitiv informasjon vi faktisk har. Strenge rutiner er svært viktig, for å opprettholde orden og system i personsensitiv informasjon. Dette tar vi alvorlig. De nye lovene stiller strenge krav til avvikshåndtering. Det betyr at hvis det skjer sikkerhetsbrudd, skal det varsles til gitt tid. Det er også strenge krav til hva varselet skal inneholde og hvem som skal varsles. Kort sagt, så vil det altså få store konsekvenser, dersom man ikke oppfyller kravene om personvern.

En tryggere hverdag for alle

For mange bedrifter er det mye å ta tak i når de nye reglene trer i kraft. Selv om det kan virke tungt og krevende, så er det høyest nødvendig. Vi har gått inn i en tid hvor alt er digitalisert. Da kreves det strenge regler, slik at bedrifter, kunder og leverandører alltid er trygge på at informasjonen som ligger der ute, blir behandlet på en trygg måte.

Vi gleder oss til å være en del av et enda tryggere nettverk, sammen med deg!