ARTIKLER

Usikker på hvilken peis du skal velge? Dette bør du tenke på

Planlegger du å oppgradere hjemmet ditt med en ny peis eller ovn i vinter? De fleste kjøper nytt ildsted kun én gang i livet, og da er det lurt å gjøre litt forberedelser.

Takhengt peisovn

Billigere oppvarming av huset

De rekordhøye strømprisene er tilbake.
Etter mange uker med lav strømpris er plutselig råvareprisen på strøm økt kraftig. Den endelige prisen for forbrukeren er nå minst 142 øre per kWh. Vedfyring er nå den klart billigste oppvarmingskilden. Det viser oversikten til bransjeforeningen Norsk Varme.

Pressemelding fra Norsk Varme


Male peisen

Lurer du på hvilken type maling du skal bruke når du skal male peisen? Lurer du kanskje også på hvilke farger som gjelder akkurat nå? 

Vi gir deg tips og inspirasjon.


Tid for kos foran peisen

Få kan kunsten å kose seg som oss skandinaver. Etter en lang og aktiv utesesong er tiden nå kommet for å trekke inn i hus og hjem. Den kalde, fine tiden vi går inn i er for mange en favorittårstid. Både fordi vi tilbringer mer tid sammen, og fordi det er lov å kose seg inne igjen.


Vi lanserer to helt nye peiser

For mange blir det hjemmesommer i år. Da kan det være tiden for å oppgradere hus og hage. Kanskje er det endelig tid for å få på plass den peisen dere alltid har snakket om?


Hurra for vedfyringens dag

2. oktober feirer vi Vedfyringens dag! Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet. Å fyre med ved gir oss hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å tenne bål og samles rundt et ildsted er en stor del av kulturarven vår, og dette er noe vi må videreføre til neste generasjon.


Ny utepeis i sommer

Sommeren i Norge er kanskje ikke så lang som vi kunne ønske. Forleng den litt i begge ender med en utepeis som gir deilig varme og hyggelige stunder.


Davos Stone montering

Vi viser deg hvordan du monterer Davos Stone.


Ny peis i sommer?

Benytt sommerens lyse og lange kvelder til å pusse opp og bytte ut den gamle peisen, så er du sikret peiskos og varme når høsten kommer.

En rund og spennende peisovn

Har du hørt om den runde peisovnen du kan henge på veggen? Peisovnen Me by Nordpeis er liten og elegant, og kommer i syv smarte varianter.


Northstar betongmaling for peis

Våre peiser leveres i ubehandlet betong, og kan derfor ha ulik finish fra produkt til produkt. Dersom du ønsker en jevnere overflate med Northstar anbefaler vi å male ildstedet med Northstar betongmaling for peis. 


Interiørtrender 2020

Et hjem som er DEG!

- Den viktigste interiørtrenden inn mot 2020 er at det ikke finnes noen trend. Vi skal velge personlig og skape varme rundt oss. Og peisovnen har aldri vært viktigere, sier kreativ leder Bjørg Owren i IFI (Informasjonskontoret for farge og interiør).


Kan jeg montere ildsted selv?

Joda, men det finnes gode grunner til å bruke proffer.


Kjemisk lukt fra ovnen?

Det er helt normalt i starten.


Unngå stadig vasking av glasset på ovnen og peisen

Tørr ved og riktig fyring er helt avgjørende.


Hvilken ved er best?

Det handler ikke bare om treslaget du fyrer med. 


Testside chat

Testside Chat


Peisovnen «Me»: Designbeskyttet i Europa

– Det er viktig for oss at peisovnen «Me» har designbeskyttelse i Europa. Selve navnet er også beskyttet innenfor kategorien ildsteder. Dette gir produktet en mye større verdi, og sikrer oss mot eventuell kopiering, sier Stian Varre, daglig leder i Nordpeis AS.


Ny peis på hytta? Bli inspirert av peisene fra Eventyrlig oppussing

I Eventyrlig Oppussing på TV3 er peisen ofte et sentralt element. Her er peisene som blir montert i TV-serien.


Nordpeis Box - varmekilde og hyllesystem

Bokhylle, skjenk eller vednisje? Modulsystemet Box gir deg et hav av muligheter til å innrede hjemme, og peisinnsatsen Box er en integrert del av innredningen.


Se video - hvordan fyre

Når du mestrer kunsten og fyrer riktig, får du effektiv varme som skaper mye kos i boligen din.


Behageligere og mer effektiv oppvarming med varmelagrende peis.

Varmelagrende peiser gir både en behageligere og mer effektiv oppvarming. De skiller seg fra andre peiser ved å avgi varme over lang tid, også etter fyring. Varmer du opp boligen med et varmelagrende ildsted, sparer du både penger og miljøet.

Se vår nye film som viser hvordan varmelagrende Salzburg fungerer.


Peisen er hjemmets smykke

Interiørekspert Halvor Bakke har ikke mindre enn tre peiser i sin egen bolig, og ifølge han selv kan han ikke leve uten.


Et blikkfang i hjemmet.

Ildstedet skal være en god og riktig varmekilde, og installeres i boligen din for mange år fremover. Det er derfor viktig å reflektere over ønsker og behov. Både plassering og varmeavgivelse er viktig å ta stilling til når du velger ildsted. Skal det varme mest mulig, lengst mulig eller bare skape stemning i et ellers godt isolert hjem?


NORDPEIS VARMER FJELLTURISTER PÅ HØGEVARDE

Turistforeningen har valgt Nordpeis på sitt nye "flaggskip" av en turisthytte på Høgevarde. 


Ingen peis, ingen jul

Hva er julen uten peis? En grå og trist forestilling, en traurig opplevelse uten magi og mening. Forestill deg julaften uten det magiske lysskjæret over trøtte og lykkelige unger, over mor som endelig har fått av seg den trange bunaden, og far som tar peiling på godstolen med krim og marsipan. 


Hvordan oljefyreiere kan komme på bedre tanker

Er du en av dem som er vant til å gå i kjelleren og sjekke «hvordan det går med fyren»? Da er svaret en gang for alle: Det går dårlig


Pressemelding Enova - Dobler støtten til oljefyrkutt

I 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje. Enova vil bidra til at eierne av oljefyrene kutter klimagassutslippene sine allerede nå, og skrur opp støtten til de som er tidlig ute.


4 MYTER OM PEIS

Mange henger igjen i gamle forestillinger om peiser. Men en peis i dag er noe helt annet enn en peis i gamle dager.


Tenning i toppen

Denne artikkelen er til deg som fortsatt krøller avispapir og sparer på eggekartonger. Du som kanskje har en egen kniv til å spikke småflis du legger på toppen av avispapiret du har krøllet, før du møysommelig balanserer veden oppå etter din helt egne og unike oppskrift. Som en slags ved-sjaman sitter du på knærne foran ovnsdøren mens du gløtter og lukker, blåser og myser, og prøver å mane glisne glør til å bli et flammende bål. Denne artikkelen er med andre ord til deg som fyrer feil. 


Ta en tidsreise med Nordpeis

Har du tenkt på at de dansende flammene du hviler øynene på i en peis, er de samme flammene dine forfedre hvilte sine øyne på for omtrent en million år siden? 


Støtte til ny peis eller ovn

Visste du at mange kommuner har tilskuddsordninger til å bytte ut den gamle vedovnen med en ny og rentbrennende peis eller ovn? 


Ny peis? Vi anbefaler konveksjon!

Konveksjonsvarme – ovn og peisvarme som varmer hele rommet.


Nordpeis deltar på Sinnasnekker'n

Otto velger peis fra Nordpeis i årets sesong av Sinnasnekker'n. 


Nordpeis deltar på Sinnasnekker'n

Otto velger peiser og peisovner fra Nordpeis i årets sesong av Sinnasnekker'n. 


Med stålpipe fra Nordpeis kan du plassere ildstedet der du vil

Du trenger ikke å ha et tradisjonelt, murt pipeløp for sette opp en peis eller ovn hjemme. Plasser ildstedet hvor som helst i rommet ved å montere stålpipe.


Stylizimo valgte Nordpeis

Vi er stolte over at en av Norges største interiørbloggere valgte Nordpeis når hun skulle velge ny peis. Se de inspirerende bildene her.


Forbud mot fyring i gamle ovner

Pressemelding fra Norsk varme.


Ny peis, sponset av Oslo kommune

Oslo kommune gir inntil 6.000,- i enøkstøtte (innenfor Ring 3 i Oslo) for at folk skal bytte ut gamle ildsteder med nye og mer miljøvennlige ildsteder.

Det er Oslo kommune via Klima og energifondet som for tiden sponser bytte av ildsted, les mer på deres sider her.


Nordpeis Stockholm - en av våre bestselgere

Den populære peis serien Nordpeis Stockholm har fått en ny mulighet, en lekker dør med utenpåliggende glass.


Besøk vårt showroom

Skal du ha ny peis eller ovn? Se våre produkter utstilt i vårt showroom på Lierskogen før du bestemmer deg.Ren forbrenning

Når du koser deg foran din Nordpeis, kan du gjøre det med god samvittighet. Alle våre peiser og ovner er rentbrennende. Det betyr at ildstedet har et dobbelt forbrenningssystem som omdanner gasser og partikler i røyken til varme. Vedfyring er, takket være moderne teknologi, en miljøvennlig måte å varme opp boligen på.Forbud mot fyring i gamle ovner

Pressemelding fra Norsk varme.


Se hvordan peisen passer i ditt rom!

Med Roomsketcher kan du tegne profesjonelle plantegninger med peiser og ovner fra Nordpeis på 1-2-3, uten spesielle forkunnskaper.


Bygg Reis Deg 2015

Nordpeis deltok på Bygg Reis Deg 2015, Norges største og viktigste møteplass for det byggende Norge. 


5 tips til å vedlikeholde peisen

Når høsten kommer, bretter de fleste opp ermene for å gjøre peisen klar for vedfyring. Les MAXBOS' 5 tips til å vedlikeholde peisen her.


Er du klar for vinteren?

Det kan gå mot den kaldeste vinteren på 50 år, skal vi tro britiske meteorologer. Er du forberedt?


Velg en designpeis eller ovn du kan leve lenge med

Trender kommer og trender går. Men selv om ingenting varer evig er det utvilsomt slik at noen peiser og ovner er designet med et mer slitesterkt utseende.