NORDPEIS BOX - VARMEKILDE OG HYLLESYSTEM

Bokhylle, skjenk eller vednisje? Modulsystemet Box gir deg et hav av muligheter til å innrede hjemme, og peisinnsatsen Box er en integrert del av innredningen.

Da designer Ingvild Wasbotten Mørk i Nordpeis tegnet peisovnen Box, ønsket hun å lage et møbelkonsept med peisen som et sentralt element.

– Box er en krysning mellom en ovn og et møbel. Det er et modulsystem som er fleksibelt og kan bygges så stort eller lite du vil, forteller Mørk. 

Nyheten Box fra Nordpeis er et resultat av et samarbeid mellom Nordpeis og arkitektur- og designstudioet Montaag, og består av store og små moduler som kan plasseres rundt en peisinnsats akkurat slik du ønsker det selv. Modulene kan fungere som bokhyller, vednisje, eller åpne hyller som kan lukkes med skapdører hvis de skal brukes til oppbevaring.

 

Sort eller eik

Box er en peis med mange løsninger. Først velger du farge og innsats, og deretter setter du sammen modulene. Her er det rom for å la kreativiteten styre, slik at du får ditt helt unike peismøbel. Du kan velge Box N-20A med innsyn til flammene fra to sider eller Box N-20U med glass på tre sider. 

Hvordan bygge box

Først velger du innsats. Deretter setter du sammen modulene du ønsker, slik at du får en peis som passer ditt rom. Her er det lov å være kreativ! Modulene settes enkelt sammen med magneter. Du kan også bruke BOX uten hyllemodulene.

 

– Velger du skapdører i eik mykner du opp de stramme modulene, og gir møbelet et vakkert og nordisk preg. Her er det opp til deg selv hvilket uttrykk du ønsker, sier Mørk. 

Hun anbefaler å finne ut hvor peisen skal plasseres, før du planlegger resten av modulene.

– Modulene festes til hverandre med magneter. Antall moduler og hvor høyt du bygger bestemmer du selv. Du kan møblere dem helt opp til taket om du vil. Ekstra moduler kan også kjøpes senere, hvis du ønsker å endre møbelets uttrykk etter en stund uten å måtte flytte på peisen.

 

Rene linjer

Box-serien er en moderne måte å tenke peis på, og Ingvild Wasbotten Mørk tror den passer godt til dagens møbeltrender.

– For noen år tilbake var et ildsted ofte likestilt med en hjørnepeis med svulstige former og pyntekanter. I dag har de fleste peiser og ovner et renere og mer stilrent design, med enklere former, rette linjer og lite dill, sier designeren. Hun mener stil og behov bør bestemme hvilken peis man ender opp med.

– Tenk gjennom hvor du tilbringer mest tid, slik at du er sikker på at du ser flammene der du oppholder deg. Og så må du vurdere hvor mye plass du har tilgjengelig. Nordpeis Box passer for eksempel ypperlig hvis du har liten plass, for da får du bokhylle og peis i ett.

Mørk skal selv snart bytte ut den gamle peisen hun har hjemme, og ønsker seg en peisovn som kan være stuens midtpunkt. 

– Jeg vil ha noe som passer til resten av interiøret, og står i stil med boligens arkitektur. Jeg velger faktisk mye heller en stor peis enn en stor TV. Definitivt! TV´n kan stå i kjelleren.