NY PEIS I SOMMER?

Benytt sommerens lyse og lange kvelder til å pusse opp og bytte ut den gamle peisen, så er du sikret peiskos og varme når høsten kommer.

Skal du bruke ferien til å pusse opp hjemme? Sol og varme gir oss gjerne litt ekstra energi og inspirasjon til oppussing og fornying med farger, møbler og kanskje en ny peis. For hvem drømmer vel ikke om å ha et vakkert ildsted som blikkfang og varmekilde?

Peis hele året

Sommeren er nydelig, men passerer fort her i nord, og når høsten kommer ser mange av oss frem til mørke kvelder med innekos. Et ildsted skaper stemning og virker samlende, enten du ønsker en lun varme når du ser på favorittserien din, eller kanskje en oppmuntring til å skru den av og heller la tankene vandre langt inn i flammene. Begynn oppussingen nå, så står peisen klar når kulda setter inn.

Når du planlegger et nytt ildsted, bør du aller først tenke gjennom hvilke ønsker og behov du har. Hvor i huset skal peisen stå? Skal den først og fremst gi god stemning, mye varme, eller helst begge deler? Og skal den varme opp et lite eller stort rom?

De fleste ønsker en peis som ser vakker ut hele året, og som varmer ekstra godt på kjølige høstkvelder og i kalde vintermåneder. Valgmulighetene er mange, og ildsteder kommer i alle størrelser og stiler. Alt fra små frittstående peisovner til gjennomgående peisinnsatser med innsyn til ilden fra flere rom.

 

En rund nyhet

Har du hørt om årets rundeste nyhet? Den runde peisovnen Me fra Nordpeis er liten og elegant, men likevel stor inni. Den passer ypperlig til den nordiske interiørstilen, og kan varme opp både små og store rom. ME består av en serie peisovner der du kan velge mellom hele sju ulike designuttrykk, slik at du kan tilpasse den til din stil og ditt hjem.

Foretrekker du at den står på et glasstativ? Eller hva med en rund peis som henger på veggen, eller kanskje til og med fra taket? 

 

Les mer om Me.

 

Bokhylle med peis?

Ønsker du en peis som en integrert del av interiøret ditt? Nyheten Box fra Nordpeis er et modulsystem som lar deg kombinere varmekilde og hyllesystem. Du kan faktisk integrere peisen i bokhyllen din. Først velger du farge og innsats, og deretter setter du sammen modulene slik du ønsker. Her er det rom for å la kreativiteten styre og sette sammen ditt helt unike ildsted.

 

Les mer om Box.

 

Rentbrennende

Alle peiser fra Nordpeis er rentbrennende. Det betyr at de har et dobbelt forbrenningssystem som omdanner gasser og partikler i røyken til varme. Fyring i en rentbrennende peis er en miljøvennlig måte å varme opp boligen på. Skal du bytte fra en gammel vedovn til en ny peisovn? Husk at mange kommuner har tilskuddsordninger som gjør at du kan få økonomisk støtte til denne investeringen. 

 

4 tips til deg som ønsker et nytt ildsted:
  • Tenk gjennom hvilket oppvarmingsbehov du har, før du velger ildsted.
  • La peisen understreke stilen i boligen din. Passer det med en frittstående peis, et integrert ildsted eller kanskje en rund peisovn som henger fra taket?
  • Har du allerede et ildsted? I så fall kan du i mange tilfeller få økonomisk støtte til å bytte ut den gamle vedovnen med en rentbrennende peis. Sjekk med kommunen du bor i.
  • Få alltid godkjent det nye ildstedet ditt av en kontrollør, før du tar det i bruk.

 

Lurer du på hvordan du fyrer riktig? Les mer her.