NY PEIS PÅ HYTTA? BLI INSPIRERT AV PEISENE FRA EVENTYRLIG OPPUSSING

I Eventyrlig Oppussing på TV3 er peisen ofte et sentralt element. Her er peisene som blir montert i TV-serien.

I Eventyrlig oppussing følger vi interiørekspert Halvor Bakke og hans snekkerteam rundt om i Norge for å pusse opp hytter. Teamet kombinerer luksus med praktiske og funksjonelle løsninger når de pusser opp, med mål om å gjøre rommene inne like forlokkende som naturen utenfor. En ny peis er en selvfølge i de fleste oppussingsprosjektene de går i gang med.

– Det er noe helt eget med peis. Den er som husets smykke, og kan understreke og bekrefte boligens stil, sier Halvor Bakke.

ME – et rundt midtpunkt på Myken fyr

I det aller første programmet blir vi med til Myken fyr, som ligger på en av de vestligste øyene på Helgelandskysten. Her pusser teamet opp kjøkken og stue, og de velger Nordpeis ME som et sentralt midtpunkt i rommet. ME er en stilren og enkel peisovn som skiller seg fra andre tradisjonelle peisovner med sitt runde brennkammer. Peisovnen kommer i sju ulike design, og kan tilpasses de fleste boliger. Nordpeis ME kan henges fra taket, monteres på veggen eller plasseres på et stativ av glass eller stål. På Myken fyr installerer de ME steel, et stålstativ med vednisje som gir ildstedet et stilrent uttrykk. Peisovnens runde form står i stil med fyrlykten og gir assosiasjoner til et maritimt koøye i stuen.

Nordpeis BOX i smia

I Eventyrlig oppussing som sendes 27. september besøker vi en smie på Radøy utenfor Bergen. Her skal et gammelt mekanisk verksted omgjøres til kjøkken og loungeområde. Nordpeis BOX passer godt til den røffe stilen som planlegges her, og gjør at plassen som er til rådighet utnyttes maksimalt. Modulsystemet BOX kombinerer ovn og møbel, og gir et hav av muligheter. Peisinnsatsen er en integrert del av innredningen og kan bygges så stor eller liten du vil, med tilhørende moduler som kan fungere som hyller eller skap for oppbevaring. I smia installeres en variant av Nordpeis BOX som har innsyn til flammene fra tre sider.

En liten peis på Hellesylt

På Hellesylt i Møre og Romsdal, ikke langt fra Geiranger, pusser Halvor Bakke og teamet hans opp stue, kjøkken og soverom på en eldre hytte. Her velger de den lille peisen Stockholm fra Nordpeis som varmekilde og stemningsskaper. Peisen har en integrert brannmur i bakkant, som gjør at den kan plasseres rett mot en vegg av brennbart materiale.

Mountainlodgestil i Hedmark

Når teamet besøker Nøklevann på Finnskogen i Hedmark er det hjørnepeisen Monaco C som monteres. Peisen er stor og har et moderne design med et veldig godt innsyn til flammene.

Monaco kommer i flere forskjellige varianter, peisinnsatsen kan plasseres høyt eller lavt i omrammingen, og du kan velge om man vil ha vinkelglass eller innsats med glass på tre sider.

Stilrent og enkelt ved Møsvatn

«Håkonsbu» ligger over 900 meter over havet, ved foten av Hardangervidda. Her skal snekkerteamet og Halvor Bakke pusse opp stue, kjøkken og bad. Peisen som er valgt i dette programmet er Nordpeis Lisboa. Dette er en smal peis, som tar liten gulvplass, samtidig som den har glass på tre sider som gir godt innsyn til flammene. Peisen har også integrert brannmur og en dekorativ gjennomgående vednisje.

Peisovn med glassokkel

Maistua ligger på 322 meters høyde over havet, like ved Harstad sentrum. Hytta var tidligere brukt som radiolinkstasjon, derav den høye og frittliggende plasseringen. Utsikten er formidabel, så her vi montert Me Glass som navnet tilsier, er en peisovn med base i glass, for å ivareta det luftige uttrykket i rommet (Bilder kommer etter episoden er sendt på TV).

Eventyrlig oppussing sendes hver torsdag kl. 20:30 på TV3.