NY PEIS, SPONSET AV OSLO KOMMUNE

Oslo kommune gir inntil 6.000,- i enøkstøtte (innenfor Ring 3 i Oslo) for at folk skal bytte ut gamle ildsteder med nye og mer miljøvennlige ildsteder.

Det er Oslo kommune via Klima og energifondet som for tiden sponser bytte av ildsted, les mer på deres sider her.

Innlegg fra Boligmani 9. april 2015 - Aleksander Engvik

 

Den gamle koksovnen måtte ofres fordi den sto i veien for det nye kjøkkenet. I samme rom sto det også et monster av en gammel peis. Når alt annet blir topp moderne måtte vi gjøre noe med denne også. Og når Oslo kommune i tillegg gir inntil 6.000,- i enøkstøtte (innenfor Ring 3 i Oslo) for at folk skal bytte ut gamle ildsteder med nye og mer miljøvennlige ble en utskifting et enkelt valg. 

 

Det er Oslo kommune via Klima – og energifondet som for tiden sponser bytte av ildsted, les mer på deres sider her. Klargjøring til bytte av peis. Den gamle peisen er fjernet, og det er klart for påkobling av den nye.

 

I utgangspunktet hadde vi mest lyst på en åpen peis. Det er koseligere, og vi har en lukket vedovn oppe på loftet. Men etter litt research fant vi ut at dette er ikke noe man får støtte til, fordi det ikke er like effektivt som varmekilde, og dermed ikke like miljøvennlig. Det er altså lukket peis som gjelder.

 

Så kom vi over peisen med et vakre navnet Q-34AL-R fra Nordpeis. Det smarte med denne er at glasset kan skyves opp inn i selve konstruksjonen (se bilde nederst). Dermed kan du selv velge mellom åpen og lukket peis alt ettersom du trenger mest mulig varme eller bare for hygge.

 

Peisinnsatser veier MYE. Det er greit å få med levering. Selve peisinnsatsen må installeres av godkjent installatør hvis du skal få igjen penger fra kommunen.

Murerne satte opp omrammingen for oss også, men det viste seg å være ganske enkelt, de ferdige betongelementene passet sammen som et puslespill.

 

Vi skal kle inn selve peisen og veggen bak i Cement Design, men faktisk så peisen veldig kul ut helt ubehandlet også.

  

Alle innleggene i denne oppussingsbloggen finner du her.