PEISEN ER HJEMMETS SMYKKE

Interiørekspert Halvor Bakke har ikke mindre enn tre peiser i sin egen bolig, og ifølge han selv kan han ikke leve uten.

– Jeg elsker peis! Varmen den gir, lukta som du aldri kan skape med en elektrisk varmeovn og den magiske stemningen fra levende flammer, sier interiørekspert Halvor Bakke.

Selv har han peis både hjemme og på hytta, og han møblerer gjerne med utgangspunkt i peisen.

– Det er noe helt eget med peis, den er som husets smykke, og kan understreke og bekrefte boligens stil, sier Bakke.

 Din stil, din peis

Halvor Bakke, som blant annet er kjent fra TV-serien Eventyrlig Oppussing på TV3, er først og fremst opptatt av utseende når han velger peis, og han mener ildstedet bør harmonere med både hus og interiør.

– Det finnes jo så utrolig mange fine peiser og peisovner å velge mellom. Velg en varmekilde som passer ditt hjem, din stil og dine behov, sier Bakke.

Han anbefaler å ta utgangspunkt i stilen du har hjemme, slik at peisen understreker og bekrefter den. Peisovnene som nå er i vinden er enklere og nettere i stilen enn for noen tiår siden, da det var mer populært med tyngre peiser med buede dører.

– Husk også å velge peis på bakgrunn av hvilket oppvarmingsbehov du har. Det er kjedelig å ende opp med en altfor stor peis, da det fort blir for varmt. En mindre peis gjør at du kan fyre lengre og kose deg mer, sier interiøreksperten.

En rund nyhet

Siste nytt fra Nordpeis er peisovnen Me. Det er en nett og liten ovn som er unik i sin form. Den er nemlig rund.

– Jeg digger den. Den er så kul og unorsk. Det er et internasjonalt designpreg over den, selv om den er designet av Nordpeis her i Norge, sier Halvor Bakke om den runde nyheten.

Me består av en serie peisovner der du kan velge mellom hele sju ulike designuttrykk. Du kan tilpasse den til din stil og ditt hjem, enten du foretrekker at den står på et glasstativ, henger på veggen, eller kanskje til og med fra taket.

 

Halvor Bakke er ambassadør for peisovnen Me, og synes ildstedet står i fin kontrast til de mange kvadratiske og firkantede formene de fleste av oss har i hjemmene våre. 

– Den bryter med formen på en tradisjonell ovn, og det gjør den veldig spennende. Velger du denne peisovnen får du et unikt blikkfang i boligen din, sier Bakke, og legger til at han mener Me passer ekstra godt inn i et moderne hjem eller på en hytte ved sjøen.

– Den er liten og elegant, men likevel stor inni. Og den passer ypperlig til den nordiske interiørstilen, sier Bakke, som generelt mener at peis er et undervurdert møbel.

– Jeg har tre peiser hjemme, men bare en liten tv. På kjølige kvelder fyrer jeg like gjerne i juli som i november. Det er så fantastisk å bare la tanken drifte inn i flammene, sier han.