PRESSEMELDING ENOVA - DOBLER STØTTEN TIL OLJEFYRKUTT

I 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje. Enova vil bidra til at eierne av oljefyrene kutter klimagassutslippene sine allerede nå, og skrur opp støtten til de som er tidlig ute.

– Vi vet at det er titusener av oljefyreiere som fremdeles sitter på gjerdet. Når vi nå hever støtten, er det for å få mange ned fra gjerdet og sette fart på oljeutfasingen, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

Støtten tar slutt i 2020

Bytter du ut kaminen med en luft-til-luft- varmepumpe, vedovn eller pelletskamin før 2019 kan du få 6000 kroner i støtte, mens støtten halveres til 3000 kroner etter det, før den fjernes helt når forbudet trer i kraft.

Etter at du har byttet ut oljekaminen og oljefyren, kan du registrere tiltaket ved å sende inn kvitteringer på enova.no. Da får du pengene du har krav på rett inn på konto innen tre uker.

Fakta

Forbudet
Regjeringen har besluttet å innføre forbud mot bruk av mineralolje til oppvarming av bygninger fra 2020. Forbudet er en oppfølging av Klimaforliket i Stortinget. Regelverket rundt hva som må gjøres med oljetanker som ikke lenger er i bruk varierer i dag noe fra kommune til kommune. Miljødirektoratet har imidlertid sendt Klima- og miljødepartementet et forslag til en forskriftsendring som klargjør at alle tanker som ikke er i bruk må tømmes og fortrinnsvis graves opp og gjør regelverket blir likt for alle kommuner.

Oljefyr og parafinkamin
En oljefyr, eller oljekjel som den også kan kalles, er koblet til et vannbårent anlegg. En parafin- eller oljekamin er en ovn som bruker parafin eller olje som brensel.

Les pressemeldingen i sin helhet her.

Pressemelding fra Enova, oktober 16, 2017