TID FOR KOS FORAN PEISEN

Få kan kunsten å kose seg som oss skandinaver. Etter en lang og aktiv utesesong er tiden nå kommet for å trekke inn i hus og hjem. Den kalde, fine tiden vi går inn i er for mange en favorittårstid. Både fordi vi tilbringer mer tid sammen, og fordi det er lov å kose seg inne igjen.

Få varmen tilbake i huset

Når høstmørket senker seg og regnet trommer på vinduene er det tid for å få opp varmen i huset. Er du så heldig at du har en peis eller ovn, er dette den beste måten å få huset eller leiligheten ordentlig gjennomvarmt på. Et peisbål gir en helt egen varme som panelovner, varmepumper og radiatorer ikke kan måle seg med.

Nå som dagene blir kortere er det ekstra fristende å trekke inn når vi kan samles foran peisen. Fordelen med den mørke tiden vi går inn i er nettopp dette – senke tempoet, roe ned og fyre opp i peisen. Dette er virkelig tiden for å være inne med god samvittighet. Gjør det koselig med pledd og puter og finn frem stearinlysene igjen. Kjenne blodtrykket senke seg mens du nyter varmen fra peisen – den lune varmen som gir en helt magisk stemning.

Velg en peis med store glass

Det blir stadig mer populært med peiser og ovner med store glass, og helst også sideglass. De fleste vil ha et godt innsyn til flammene, og med de åpne planløsningene som moderne hjem ofte har, kan det være et lurt valg. En peis eller ovn er heller ikke lenger kun for å skape varme, men også en naturlig del av vårt interiør.

Nordisk design er kjent for sin enkelthet, funksjonalitet og minimalisme. Nordpeis er størst på et ikonisk norsk møbel; peisen. Våre peiser er kjent for det stilrene designet og de store glassene som virkelig gjør det meste ut ildstedet.

Quadro Colorado er en moderne peisovn med vinkelglass. Her ser du flammene både fra sofakroken og fra kjøkkenet. 

Gjør ildstedet klart for vinteren

Det kan være lurt å gå over ildstedet og sjekke at alt er i orden før du fyrer opp for første gang i år. Tøm aske og rengjør glassene, og ikke minst; sørg for at du har tennposer, opptenningsved, og rikelig med tørr ved tilgjengelig.  Siden moderne ildsteder krever en annen fyringsteknikk enn det mange er vant med, kan du se våre enkle og korte fyringsveiledninger.

Sett inn stålpipe

Har du ikke peis, eller er du i gang med et større oppussingsprosjekt og skal bytte ut et gammelt ildsted, gjør våre stålpiper det enkelt for deg. En stålpipe er en fleksibel løsning som gir deg en mye større frihet til å plassere peisen der du ønsker.

Duo 5 DV er en moderne peisovn med ventilert stålpipe. Den er dimensjonert for nye hus som er tettere enn eldre hus, og designet passer perfekt i de fleste moderne hjem. 

Miljøvennlig oppvarming

Ved er et fornybart materiale, og fyring i rentbrennende ildsted er en miljøvennlig måte å varme opp huset på. Når du nyter varmen fra et Nordpeis-ildsted, kan du gjøre det med god samvittighet.