NORDPEIS OG VARMEN

I alle tider har ildstedet hatt en spesiell plass i norske hjem og hjerter. Med våre kalde vintre har varmen fra ilden vært livsnødvendig, samtidig som den har vært samlende og skapt god atmosfære. Selv om Norge i dag er et høyteknologisk land med godt isolerte hjem, har ingenting kunnet erstatte den lune stemningen det gnistrende peisbålet tilfører hus og hytte. Sterke røtter og en historisk avhengighet til ilden gjør Norge fortsatt til nasjonen med flest ildsteder per husholdning.

Historien

Da murmester Morten Henriksen etablerte Nordpeis i 1984, ønsket han å tilby sitt peisdesign til en større bredde av det norske folk. Peismodellene ble i første omgang tilpasset innsatsene som var tilgjengelige på markedet og solgt gjennom profesjonelle bransjeforretninger. Selskapet ble bygget sten på sten, og utviklet etter hvert mange innsatser og ovner i god kvalitet til konkurransedyktige priser.

Utvikling og samarbeid

Etter flere år med godt salg av peisomramninger, ønsket Nordpeis å utvikle sine egne innsatser. Nordpeis inngikk et samarbeid med SINTEF og Norsk forskningsråd for å utvikle rentbrennende innsatser som tilfredstilte norske krav. Et viktig kriterie var å utvikle salgbare produkter med god forbrenning og lett, rent design. Vi ville lage produkter kundene ønsket seg, med store glass og godt innsyn til flammene. Vi er i dag også ledende innen betongteknologi tilpasset ildsteder, og har eget laboratorie for utvikling av ildsteder med ren forbrenningsteknologi.

Mer enn varme

I Europa er peisen en nødvendig varmekilde, men over tid har ildstedet likevel endret status. Peisen er ikke lenger kun en varmekilde, men en sentral del av interiøret. Våre vedovner og peiser er designet med rene linjer og flammene i fokus. Med et bredt sortiment og fleksible tilvalg, gir vi deg muligheten til å skape et helt personlig preg på ditt ildsted.

Se vårt utvalg her.